שתי ההחזקות הגדולות שלי – וולס-פארגו וגולדמן-זאקס עומדות לפרסם את הרווחים של הרבעון הראשון בימים הקרובים.
בשביל הכיף, הנה ההימור שלי לגבי הרווחים:
אני מהמר שוולס-פארגו תדווח על רווח של 94 סנט למניה. הכוונה שלי היא לרווח החשבונאי שהיא תדווח. הרווח האמיתי יעמוד, כמו ברבעון הקודם, על מעל דולר למניה.
וולס מנהלת את הרווחים שלה. היא יכולה לדווח על רווח גבוה יותר ולא עושה זאת. לדעתי וולס-פארגו רוצה להראות צמיחה קבועה כל רבעון, ולכן היא מכינה איזה שהיא רזרבה לרבעונים חלשים יותר. הרווח ברבעון הקודם עמד על 91 סנט.
בעוד אני די בטוח שהרווח של וולס יהיה באזור של 93-96 סנט, אין לי מושג איך ייראה הרווח של גולדמן זאקס. לגולדמן יש היסטורית רווחים הרבה יותר תנודתית. אז אני סתם אזרוק הימור פרוע שהרווח שלה יעמוד על 5.3 דולר למניה. למעשה, כל רווח בין 4-5.5 דולר לא יפתיע אותי.
עוד הימור שלי הוא שמהרבעון וולס תעלה את הדיבידנד שלה בכל רבעון.
מה הכוונה שוולס מנהלת את הרווחים שלה ?
דן, הכוונה היא שוולס משחקת עם המספרים כדי להראות עלייה קבועה ברווחים.
ליאור, לא תקבל על זה פיצוי. דיבידנדים פוגעים במי שמחזיק באופציות קול.
א לוי, איפה ראית שהפד אישר דיבידנד של 1.2$?
עדו שלום,
יש לי קול 45 על וולס ל 2015
מה קורה במקרה של חלוקת דיוידנד ?
נ.ב
נהנה מאד מהאתר ומהרשומות
יישר כח
גם לי היתה הרגשה שוולס מחליקה את הרווחים ע"י רזרבות.
העלאת דיוידנד דורשת אישור מהפד לאחר מבחן הלחצים השנתי ומכיון שהפד אישר השנה דיוידנד של 1.2$ אתה מעריך שהוא יעלה בהדרגה לסכום זה ולא מיידית. אני חשבתי שמיידית, ייתכן שזה אופטימי מדי.
איכשהו וולס איכזבה ברוב הרבעונים בכך שלא היכתה ביותר מסנט בודד והצפי לרווח ברבעון הראשון לפי יאהו הוא 89 סנט.
אגב לגבי וולס, הבנתי שהחל מהראשון ליולי הריבית על הלוואות של סטודנטים מכפילה את עצמה, לפחות בשלב זה,אלא אם כן המחוקקים יתערבו. לצערי לא הצלחתי למצוא בדוחות שלהם כמה הלוואות כאלה יש להם או מה הרווח שלהם כרגע מזה. להערכתך זה יתרום משמעותית לרווחים שלהם?
פיליפ, אין לי ממש מושג. הימור שלי – לא תהיה לזה השלכה משמעותית על וולס. לכאן או לכאן.
הפד לא הביע התנגדות לחלוקת הדיוידנד
https://www.wellsfargo.com/press/2013/20130314_WellsFargoReceivesNoObjection
בימים האחרונים חשבתי על וולס פארגו, מעניין אותי מה דעתך.
נניח שהמשבר העולמי ממשיך ללוות אותנו והריבית בארה"ב נשארת ברמה של 0-2% לעוד חמש שנים (השערה לא מאוד סבירה אבל לדעתי גם לא מופרכת).
האם במקרה כזה וולס תרויח יותר מאשר סביבות 13.5-14 על ההון. כמובן שאפשר לשאול גם לגבי המכפיל הראוי, אבל זה כבר יותר ספקולטיבי.
עדו, הקונצנזוס של האנליסטים לגבי גולדמן זאקס הוא 3.8$ למניה – אם ההימור שלך יקלע, שנינו נהיה הרבה יותר עשירים 🙂
אוקיי. אז כנראה שההימור שלי היה פראי מדי, אבל אני חושב ש-3.8 דולר זו הערכה נמוכה מדי. קשה לי להאמין שהרווח יעמוד מתחת ל-4 דולר. ברבעון המקביל הם הרוויחו 3.9 דולר ומאז השוק השתפר. אבל גם בלי שיפור בשוק, רק הביי-בק צריך להביא את הרווח מעל ל-4$. אז אולי הגזמתי עם ההימור שלי, אבל לדעתי זה יהיה יותר מ-4$ – בטח די משמעותית מעל ל-4$. וסך הכל השנה הרווח יעמוד מעל ל-16 דולר לדעתי. אבל זה באמת הימור ואין לי באמת מושג.
ההרגשה שלי היא שהאנליסטים פסימיים מדי, אבל זה מסביר את המחיר של גולדמן.
בהצלחה
רוב האנליסטים מצפים לאכזבה (כמעט כרגיל בדוחות של ווילס)
אנשים חושבים שהאנליסטים בוול סטריט הם איזה עילוי והמניות הגדולות תמיד מתומחרותבשווי הוגן. מהיכרות שלי זה הרבה אנשים רגילים שיושבים על דוחות ולא רואים את התמונה הגדולה.
ג'יי-פי מדווחת על רווח של 1.59$ למניה ויורדת במסחר המוקדם
הרווח של וולס – 92 סנט למניה
אוקיי. שכחתי שלחברה יש הוצאות שכר גבוהות יותר ברבעון הראשון. רק זה פגע באיזה 5 סנט ברווח הנקי למניה.
עידו, זו פרקטיקה ידועה בוול סטריט שהאנליסטים דואגים שההערכות שלהם יהיו נמוכות מידי כדי שחברות יוכלו לנצח אותן. אני חושב שכ-70% מהחברות הגדולות מנצחות את תחזיות האנליסטים, וכ-63% מנצחות סה"כ.
עדו,
כשכתבת על דיוידנד הולך ועולה חשבתי שזה ניחוש
לאחר שקראתי בעיון את הלינק שצירפתי קודם לכן 🙂 אני מסיק שצדקת – האישור הוא רק לרבעון שני כלומר נרמז שברבעונים לאחר מכן צפויה עליה בדיוידנד – מעל 30 סנט לרבעון…
WFC:o Record diluted earnings per share of $0.92, up 23 percent
היית הכי קרוב מכל האנליסטים
האכזבה היא משורת ההכנסות 290 צ $ מתחת לציפיות
המניה יורדת די חזק במסחר מוקדם. כמו בכל רבעון
למה יש לה הוצאות שכר גדולות יותר ברבעון הראשון?
ואם שאר הנתונים חיובים, במיוחד שורת הרווח התחתונה, אז אני לא מבין מדוע יש ירידה חזקה
אבישי, הוצאות שקשורות לפנסיה למיטב הבנתי. לדעתי השוק מפספס פה, הם רשמו שהם יעלו את הדיוידנד ל0.3 לרבעון השני וירכשו יותר מניות השנה משאשר שנה שעברה. לדעתי המניה יורדת בגלל 2 דברים, גם בגלל ההכנסה הנמוכה יותר וגם בגלל הNIM שירד עוד קצת.
לדעתי הם מפספסים את העובדה שהם נתנו הרבה פחות הלוואות מאשר קיבלו פיקדונות, וברגע שהריבית תתחיל לעלות, ההכנסות יעלו בהרבה.
לפיליפ,
חשבתי פעם כמוך וכיום אני משוכנע שזה בדיוק להיפך – הריבית צעלה כאשר הציבור יחזור למשוך הלוואות בקצב הולך וגובר והריבית תהווה מעצור כדי לא לחמם את השוק יתר על המידה
אולי, קשה להגיד איך ולמה יעלו את הריבית, ברור שזה יקרה בשלב כזה או אחר. קח לדומגא את ישראל, היקף המשכנתאות בשיא של כל הזמנים, היקף המימון גם כן בשיא, הציבור חי על מינוס ועל הלוואות, והריבית נשארת נמוכה ואפילו יורדת למרות שמתפתח משהו שמתחיל להדמות לבועה. ציבור שלם שבטוח שמחירי הדירות לא ירדו,נטילת חוב ברמה גבוהה מאוד ולזמן ארוך מאוד. הרי ברגע שיתחילו לעלות ריבית, מדובר בקפיצה משמעותית של החזר החוב שלא בטוח שכולם יוכלו לעמוד בו.
בכל מקרה, הריבית תעלה, השאלה היא לא למה, היא רק מתי.
לפיליפ,
כוונתי הייתה לציבור בארה"ב. מסכים עם מה שכתבת לגבי הריבית בארץ.
בנוסף לעלויות תמריצים גבוהות ברבעון הראשון (לפי דעתי מדובר בבונוסים שנתיים) ,גם ההפרשות לחובות אבודים היו גבוהות הרבעון. כאשר קצב המחיקות מסך ההלוואות כל כך נמוך (0.72%) אין שום הצדקה (חוץ מהשמרנות של וולס) להפרשות בסדר גודל כזה.הימור שלי שברבעון הבא זה ירד משמעותית.
בונוסים שנתיים מופרשים על פני השנה כולה, כלומר היו אמורים להירשם בחלקם היחסי בכל אחד מהרבעונים של 2012.
יכול להיות שהבונוס בפועל עבור 2012 היה גבוה יותר מההפרשה שהייתה בספרים נכון ל-31.12.2012 ואז ההוצאה ברבעון הראשון השלימה את "הפיצוי" להפרשה, אבל לא בדקתי את זה.
גולדמן – 4.29$ 🙂
לא פלא שהמניה ירדה – הם פיספסו את התחזית (שלי)!
וברצינות, גם כאן יש לנו פגיעה ברווחים בגלל הוצאות שכר גדולות – בערך 2 מיליארד דולר יותר מהרבעון הקודם – שזה בערך 4 דולר למניה לפני מס.
כמה הם צריכים להרוויח לרבעון כך שיוכלו להרשות לעצמם לשדר את השיחת וועידה באיכות שעולה על טרניזסטור של שנות השלושים?
אתה יכול לקרוא את התמליל בסיקינג-אלפא.
מה ההימור לגבי STC? לפי מה שרואים מהבנקים עד עכשיו, כולל BAC, הסגמנט של המשכנאות לא הגיע לציפיות. אם זה דומה לSTC יהיה להם ירידה מאוד משמעותית.
אני חושב שהוצאות שכר ותגמולים בגולדמן היסטורית גבוהים ברבעון הראשון (כמו גם ב(WFC . דווקא ברבעון הראשון של 2013 הוצאות שכר די נמוכות בהשוואה לרבעונים ראשונים של שנים קודמות.
עדו, בזמנו כתבת שהשכר בגולדמן הוא אחד ההוגנים שראית מעולם להוציא אולי את ברקשייר.
בדוחות האחרונים של החברה לרבעון 1Q13 ההכנסות היו 10.09B וההוצאות היו 6.72B כשהוצאות השכר היו 4.34B:
The ratio of compensation and benefits to net revenues for the first quarter of 2013 was 43.0%
זה לא קצת "החתולים השמנים"? ההוצאות שכר פה נשמעות מוגזמות למדי כשאתה רואה מה היחס בין ההכנסה לבין השכר וזה פוגע בבעלי המניות.
יהלי, לא הייתי קורא לזה "חתולים שמנים". זה פשוט המצב בחברות שבנויות על הון אנושי. אם תסתכלי על חברות היי-טק תראי שהמצב די דומה.
בחברות שלא מחזיקות מפעלים או הרבה ציוד, זה הגיוני שחלק נכבד מההוצאות יהיה על שכר. את יכולה לבדוק חברות כמו מייקרוספט או אפל או כל חברת היי-טק אחרת ולראות שזה גם די המצב שם.
ההבדל הוא שאצל גולדמן השכר מתחלק באופן הרבה יותר שוויוני מאשר אצל חברות ההיי-טק. עובד לא כל כך בכיר בגולדמן יכול לקבל שכר של מאות אלפי דולרים בשנה ואילו בהיי-טק מדובר על 100 אלף בערך. אז החלוקה בגולדמן היא הרבה יותר "סוציאליסטית" מאשר בהרבה חברות אחרות.
שימי לב שגם אחרי הוצאות השכר, עדיין נשארנו עם שולי רווח נקי של כ-20% – שזה ממש יפה ולכן אני לא חושב שיש לבעלי המניות הרבה מה להתלונן. סך הכל זה אינטרס של בעלי העסק שהעובדים ירוויחו הרבה ויהיו מתוגמלים באופן נדיב – כל עוד שולי הרווח נשארים גבוהים והעסק יוצר תשואה גבוהה על ההון. ואני חושב שזה כן המצב בגולדמן.
כשאמרתי שהשכר שלהם הוגן התכוונתי לצורת התיגמול. את מוזמנת לקרוא את הפרוקסי האחרון של החברה שיצא לא מזמן. באמת שאני לא חושב שיש הרבה חברות עם תגמול כל כך הוגן. רוב התגמול של העובדים הבכירים הוא במניות. המכנ"ל, למשל, צריך להשאיר 75% מהמניות כל עוד הוא עובד בחברה. עובדי הנהלה אחרים צריכים להשאיר 50% מהמניות ואפילו עובדים זוטרים צריכים להחזיק חלק מסויים מהמניות שהם מקבלים ואסור להם למכור אותן. זה יוצר מצב שלהנהלה של גולדמן יש אינטרס דומה לזה של בעלי המניות כי רוב ההון שלהם מושקע בחברה. במובן הזה גולדמן די שמרה על מבנה השותפות שלה מלפני ההנפקה.
אני לא חושב שיש אף חברה ציבורית שעובדת ככה.
זאת רק דוגמה אחת מדוע התגמול בחברה הוגן. עוד דוגמה היא שכל עובד צריך להשאיר את המניות שהוא קיבל לתקופה של 3 שנים (או 5 – אני לא זוכר). ואם מתגלה שהוא קיבל בונוס על פעולה שבדיעבד גרמה נזק לחברה או ההימור היה מסוכן, הבונוס נלקח ממנו. זה מונע מצב שהיה קיים אצל הרבה חברות פיננסיות שבו היה אינטרס לעובד ליצור רווח קצר מועד כדי לקבל בונוס אבל הרווח הזמני הזה ייצר בור גדול בטווח הארוך יותר.
אם מה שהיה חשוב לי זה תגמול נמוך לעובדים – הייתי משקיע בחברות בצפון קוריאה או בקובה – שם בטח נותנים בונוס שנתי בצורה של כרטיס לקולנוע או שמן בישול. אין לי בעיה עם עובדים שמרוויחים מליונים, כל עוד גם בעלי המניות מרוויחים יפה.
רק רפרפתי בינתיים על התוצאות של וולס פרגו, ומיד נזכרתי במה שכתבת על ניהול רווחים. יש לי תחושה שהחברה השתמשה קצת ברזרבות ששמרה ברבעונים קודמים כדי להציג גם הרבעון גידול ברווח, למרות שבהרבה סעיפים אחרים חלה הרעה (ואת סעיף החובות הרעים, בו חל שיפור, אני מניח שהכי קל לנהל).
לגמרי. הם השתמשו ברזרבה כדי שהרווח יעלה QOQ.
מצד שני הריבית ממש דפקה אותם הרבעון, ולכן אני מאמין שהרבעון הבא יהיה יותר טוב.
מה שחשוב עכשיו זה שהריבית תעלה. אם הם יצליחו לעלות את ה NIM אפילו רק בנקודת האחוז, זה עוד 1.8 דולר רווח נקי למניה לפי חישוב שלי. ככה שאם הריבית תעלה, אני בקלות יכול לראות את החברה עושה משהו כמו 6 דולר למניה ואת מחיר המניה מגיע לאזור ה-100 דולר. אבל זה משהו שייקח כמה שנים, וכאמור תלוי בריבית. אם הריבית תשאר נמוכה יהיה מאוד קשה לוולס להגדיל את הרווח בצורה יפה.
שורה תחתונה – אני מחזיק אצבעות שהריבית תעלה.