אחרי שבחודש שעבר העברתי סיבוב מהיר על חברה מתחום העיתונות (LEE), החודש החלטתי להתקדם טכנולוגית, ולקנות מניות של חברת רדיו.
Entercom (טיקר – ETM) היא אחת מחברות הרדיו הגדולות בארה"ב, ובבעלותה יותר ממאה תחנות רדיו. מחיר המניה התרסק בשנים האחרונות מאזור ה-40$-50$ למחיר של כ-3 דולר כיום. הסיבה – לא ידועה.
בניגוד לעיתונים שם באמת ישנה ירידה בעסקים, תחום הרדיו הוא די יציב. עד כמה שאני יודע, אותו מספר של אנשים מאזין היום לרדיו כמו לפני ארבע או חמש שנים. הרדיו הוא כלי תקשורת פסיבי שאין לו למשל תחליף בזמן הנהיגה או בזמן העבודה. טוב, תמיד אפשר לשים דיסק במקום להאזין לרזי ברקאי, אבל אפשרות זאת היתה קיימת גם לפני חמש שנים, לא?
אני מודה שאני לא בקי בכל הטכנולוגיות כגון רדיו לוויני, אבל קשה לי להאמין שיש לרדיו המסורתי תחרות רצינית כמדיום פסיבי.
ETM במספרים
שווי השוק של ETM הוא בערך 150 מליון דולר. לפני המשבר הכלכלי החברה הביאה הביתה כמעט 100 מליון מתזרים מזומנים בשנה, והרוויחה בין 50 ל-70 מליון. כמות המזומנים שהחברה ייצרה היתה מדהימה. בשנים 2006 ו 2007 החברה שילמה יותר מ-50 מליון דולר דיבידנדים ועוד נשאר לה כסף לרכישה עצמית של מניות כמו גם לרכישות של תחנות רדיו. למעשה החברה רכשה כשליש מהמניות שלה בשנים האחרונות.
ב-2008 החברה רשמה הפסד אדיר של יותר מ-500 מליון דולר, אולם הסיבה העיקרית להפסד היא מחיקות מוניטין מהרכישות היקרות שהחברה ביצעה בשנים האחרונות. אם שמים את מחיקות המוניטין בצד, החברה הרוויחה יותר מ-50 מליון, וזאת בשנה כלכלית קשה.
סביר להניח שבשנה הבאה הכלכלה תשתפר, ובנוסף לכך צריך לזכור ש-2010 היא שנת בחירות לסנאט, ופוליטיקאים לא חוסכים על פרסום.
סיכונים
ל ETM יש חוב עצום, וזאת כנראה הסיבה לירידה החדה במחיר המניה. החוב שלה עומד על 800 מליון דולר, שמתוכו אג"ח בשווי 40 מליון. למעשה עד לפני שנה שווי האג"ח של החברה עמד על יותר ממאה מליון, אולם החברה רכשה כמות מכובדת של אג"ח, וכך הורידה את עלויות הריבית שלה. החברה ממשיכה להקטין את החוב שלה. רק ברבעון האחרון החברה קנתה אג"ח בשווי של 20 מליון. בקצב הזה החברה תקנה את כל האג"ח עד סוף השנה, ובשנה הבאה היא תוכל להקטין את חובה לבנקים. אולם אם המצב הכלכלי יורע וההכנסות תרדנה, החברה תתקשה להחזיר את החוב.
עמידה בתנאי החוב – אחד מתנאי החוב של החברה עם הבנקים הוא שתזרים המזומנים התפעולי חייב להיות גבוה משישית מהחוב. בסוף הרבעון השני סך החובות של החברה עמד על 800 מליון, ותזרים המזומנים השנתי ירד ל-141 מליון (מ-151 ברבעון הקודם). כך שמכפיל החוב לתזרים עומד על 5.6. ישנה כאן סכנה שתזרים המזומנים ייפול בקצב מהיר יותר מאשר החוב, ובמקרה כזה החברה תיאלץ ללוות בריבית גבוהה יותר.
סך הכל עד כאן הסיפור נראה מאוד מבטיח. נכון שיש סיכון מסוים שהחברה תיפול תחת החוב שלה, או שהפרסמות ברדיו לא תחזורנה לימים הטובים שלהן, אבל אני חושב שסיכונים אלו כבר מתומחרים יתר על המידה. נקודה שמאוד לא אהבתי בחברה היא ההנהלה הבעייתית. ETM נשלטת ע"י משפחת פילד כאשר היו"ר ובנו המנכ"ל לוקחים משכורות מנופחות. בשנה שעברה, עקב המצב הכלכלי הקשה, החליטה החברה לא להפריש כספים לתוכנית הפנסיה של העובדים (401K). אולם המנכ"ל קיבל העלאה בשכר בסך מליון דולר! זאת פשוט בושה. כמו כן החברה ביצעה תמחור מחודש לאופציות, שגם זאת לדעתי התנהגות בלתי מוסרית.
למרות חסרונות אלו, מחיר המניה נראה לי כל כך זול שגם הפעם קניתי מניות לפני שגמרתי לקרוא את הדוח השנתי האחרון. החלטתי לקנות קצת ואם אני עדיין אוהב את הסיפור, אקנה עוד. שלשום ישר לאחר פרסום תוצאות הרבעון השני קניתי תמורת 2.95$ למניה, והמניה ישר עפה למעלה. אתמול לפני פתיחת המסחר הייתי באטרף לגמור לקרוא את הדוח. עם פתיחת המסחר המניה עוד פעם עלתה חדות, והחלטתי לקנות עוד (בניגוד לאינסטינקט שלי). גם תמורת 3.75$ (המחיר ששילמתי אתמול), החברה עדיין נסחרת בשווי שוק של 150 מליון. אם החברה באמת תחזור להרוויח בין 50 ל-70 מליון בשנה, זה עדיין מחיר מציאה.
דרך אגב, לכל מי שמתעניין מאיפה הכסף – אז לא, לא חזרתי לעבוד, אלא מכרתי חלק מהמניות של סונג-הינג-ווישן. אומנם, כמו שציינתי בחודש שעבר, אהבתי את הדוח האחרון של החברה, אבל עקב העלייה החדה במחיר, החלטתי לממש חלק.
אומנם לא התעמקתי בחברה אבל במבט מהיר היא לא נראת כל כך זולה.
מול החוב של 800 מיליון יש כ900 מיליוןשל נכסים ש80% מהם מוניטין וRADIO BROADCASTING LICENSES
שמתנהגים כמו המוניטין (ההפרש בין ההון העצמי לבין המחיר ששילמו על החברות שנקנו)
בהנחה שהתז"מ ישאר על 100 מיליון (דבר שלדעתי לא בטוח, [אתה בטוח שהוא 100 מיליון כי הסתכלתי והוא נראה לי הרבה פחות,כנראה טעיתי איפה שהוא) אז יקח 7-8 שנים להחזיר את החובות ועוד 1-2 שנים ל"החזיר" את השווי שוק. ובעצם יקח כ9-10 שנים להחזיר את ההשקעה וגם זה בהנחה שהתזרים ישאר גבוה והם לא יצטרכו ללוות כסף בריבית גבוה יותר.
לסיכום אומנם החברה לא יקרה אך זולה מאוד היא לא. לדעתי יש מציאות טובות יותר,גם עכשיו.
אני לא ממש מבין את החישוב שלך. נניח באמת שהחברה מעכשיו רק תחזיר את החוב שלה. זה יקח לה בערך 10 שנים. ובוא נניח שמחיר המניה שלה יעלה ב-7% בשנה (ביחס ישיר למדדי המניות), אז עוד עשר שנים שווי השוק של החברה יהיה 300 מליון, והחברה תרוויח כ-100 מליון בשנה (בקלות כי לא יהיו לה הוצאות ריבית). אז קיבלת מניה במכפיל של 3 או חמישית מהממוצע של שוק המניות. כלומר המניה כן זולה ביחס לשוק.
אבל אני לא חושב שהחברה צריכה להחזיר את כל החוב שלה, ואני גם בטוח שהיא לא תחזיר אותו. מספיק ש ETM תחזיר 300 מליון ותשאר עם 500 מליון חוב שזה בהחלט סביר לחברה שמרוויחה יותר מ-50 מליון בשנה. ואז תוך שלוש שנים אתה מקבל חברה שמרוויחה 70-80 מליון. כך שמכפיל הרווח שלה הוא בערך 2. אני קורא לזה זול. לדעתי החברה יכולה בקלות להסחר בשווי שוק של מליארד עוד מספר שנים.
השאלה האמיתית היא האם הרווחים של תעשיית הרדיו נמצאים בירידה בלי קשר למצב הכלכלי. אני מאמין שלא, אבל לא חקרתי את העניין.
אה, ועוד דרך להסתכל על המניה היא – נגיד שעוד שנה החברה תוריד בערך 100 מליון מהחוב שלה, ותרגיש יותר נוח מבחינה פיננסית, אז אם מחיר המניה ישאר במחיר הנוכחי, החברה בשקט יכולה לקנות 40% או יותר ממניות החברה. עם ההסטוריה של רכישות עצמאיות של החברה, אני מאמין שזאת אופציה סבירה בהחלט. אבל אני לא מאמין שמחיר המניה ישאר כה נמוך.
אז מאיפה החוב העצום הזה הגיע? מה גם שהוא טרי יחסית?
היי אביעד,
אתה צודק. לא הייתי צריך לכתוב שתזרים המזומנים הספיק גם לרכישה של מניות, גם לדיבידנדים וגם לרכישה של תחנות רדיו. החברה גם השתמשה בחוב – היא הגדילה את החוב בכ-100 מליון בשנה.
הייתי צריך לומר שחצי מהפעילות הנ"ל מומנה ע"י התזמ"ז וחצי מהלוואות.
הי עידו,
נדמה לי שזו התגובה הראשונה שלי באתר המעולה שלך – אז מברוק לך!
רציתי להציע להסתכל על המחיר של החברה מבחינת נקודת מבטו של משקיע שרוכש את העסק כולו ומשלם את החוב. במצב כזה הוא ישלם 150 + 800 = 950 ולרווחים תתיווסף עלות הריבית שהחברה משלמת היום ושאני לא יודע אותה. (אבל נניח 8% על 800 = 64) כלומר בערך 120 רווח על עלות של 950.
פישר, תודה על התגובה
אין שום סיבה לשלם את החוב. חברות יכולות לפעול תחת חוב הרבה שנים ואפילו לנצח. החישוב שאתה מציע מטיל "קנס" גבוה מדי על חברות ממונפות.
אם חברה מסוגלת ללוות כסף ב-6% בשנה ולקבל עליו החזר של 10% בשנה, זה יהיה נכון מצד החברה ללוות כסף בכמות סבירה. כשאתה מנתח חברה אתה לא יכול להתעלם מכך. זה בדיוק כמו לנתח את ברקשייר ולהתעלם מכך שחלק גדול מהצלחת החברה נבע מההלוואות של חברות הביטוח (ה Float).
דרך אגב, תשלומי הריבית של ETM הם בדיוק חצי ממה שהנחת – 32 מליון בשנה. ריבית כה נמוכה מראה שהבנקים חולקים על המשקיעים, וחושבים שלחברה אין שום בעייה פיננסית.
לגבי האיום על המודל העסקי של רדיו בברוד-קאסט (קול ישראל ודומיו):
אני לא מכיר אף אחד אצלנו בחברה שמאזין לרדיו דרך המקלט הישן.
במכונית, המעוז האחרון של הרדיו המסחרי, האיום כרגע לא נראה מוחשי אבל הסיבה היא שהרגולאטור מונע אינטרנט אלחוטי כדי להגן על מפעילות הסלולאר. ברגע שהמחסום הזה יפרץ אני צופה דליפה של הרגלי המשרד למכונית.
אולי האיום הזה לא נראה משמעותי לחמש השנים הקרובות אבל לא הייתי מתעלם ממנו לטווח של עשר שנים ויותר.
אז איך אתם מאזינים לדריו? דרך האינטרנט? אבל גם אז אתם מאזינים לתחנות הרגילות, לא?
כשעבדתי בהונג-קונג כמה חברה ישראלים בעבודה הקשיבו באופן קבוע לגל"צ. וכשעבדתי בת"א היה לצוות שלנו מכשיר רדיו קטן שהיה מכוון כל הזמן על גלגלצ. זאת טעות לבסס תאוריה שלמה רק על סמך הסביבה הקרובה שלך. העולם מורכב ולא מכיל רק אנשי היי-טק. הנתונים ש ETM מציגה לא מראים על ירידה בהאזנה לרדיו. אולי אני אחפש נתונים מגורם שלישי, למרות שאני לא חושב שיש ירידה כה חדה בהאזנה שתשנה את דעתי על ETM.
עבודה ומכונית היו רק שתי דוגמאות, אבל יש הרבה סיטואציות בהן אנשים מקשיבים לרדיו. דוגמאות נוספות היא כשמכינים אוכל או מנקים את הבית.
מה שאתה אומר נכון לשאלת מבנה ההון הנכון לחברה אבל אין לו קשר לשווי שלה. אני גם לא מציע לרוכש פוטנציאלי לשלם את החוב אלא רק לבצע תרגיל מחשבתי. ואם במקום חוב של 800 מיליון לחברה היה מזומן בשווי הזה האם גם אז היית מתעלם ממנו בהערכת השווי שלך?
בנוסף, אתה לא יכול להתייחס למכפיל רווח 3 בעוד 10 שנים ולאחר תשלום החוב מבלי להשתמש באיזהשהו מקדם דיסקאונט. בכל זאת, 10 שנים…
פישר, השתמשתי במקדם דיסקאונט של 7% בשנה (הנחתי שמחיר החברה יכפיל עצמו תוך 10 שנים).
המבנה הפיננסי של החברה הוא קריטי לניתוח החברה. לפי Security Analysis זהו אחד הדברים הכי חשובים כשמעריכים חברה. בחלק של הערכת שווי המניה מקדיש גראהם פרק שלם(!) למבנה ההון של החברה (פרק 37 במהדורה השלישית). הוא פותח את הפרק בהסבר על כך שמבנה ההון של החברה הוא עניין מאוד חשוב אשר יכול להביא למגוון בלתי צפוי בשווי של חברות בשוק ההון.
גם למזומן אני מתייחס באותה צורה. אתה יכול לראות למשל שלא ייחסתי חשיבות מאוד גדולה למזומן של סונג-הינג-וויזן. לחברה היה 250 מליון מזומן ושווי השוק שלה היה 400 מליון כאשר החברה הרוויחה 140 מליון בשנה. אומנם לא התעלמתי מקופת המזומנים, אבל גם לא טענתי שמכפיל הרווח של החברה הוא אחד.
הסיבה לכך היא שלחברות עם הרבה מזומן יש נטייה להישאר עם הרבה מזומן ואילו לחברות עם חובות יש נטייה להישאר עם חובות. לכן מה זה משנה לי כמשקיע שלסונג-הינג-ווישן יש 250 מליון מזומן? כמות המזומנים תשנה רק במקרים קיצונים (כגון NET-NET) או במקרה שיש הוכחה לכך שהחברה מחזירה את המזומנים לבעלי המניות.
שים לב שגראהם בספרו מדבר בפירוש על חברות "יותר מדי שמרניות" היינו חברות ללא חוב, בצורה לא חיובית. יש יתרונות בהשקעה דווקא בחברות שע"י חוב סביר יכולות להגדיל את ההחזר על ההון ובכך לגדול יותר מהר.
מי שהמציא את המושג EV כנראה מעולם לא קרא את הספרים של גראהם (או שהוא חולק עליו). והאמת היא שאף פעם לא שמעתי אף אחד ממשקיעי הערך מדבר על EV (לא באפט לא ויטמן וכו').
עידו, לא הספקתי לעבור על כל התגובות
רק הצצתי ביאהו וראיתי שההון המוחשי שלילי כבר 3 שנים
והפסד בשנתיים החולפות
לא מרתיע אותך?
ההפסד נובע ממחיקות מוניטין. למרות המצב הכלכלי הקשה, החברה מייצרת מזומנים בקצב של כ-50 מליון בשנה.
ההון המוחשי לא חשוב לחברות בתעשייה זו. מה שחשוב זה כמה כסף מייצרת החברה ולא כמה מקרופונים ואנטנות יש לה.
היי עדו,
נכון שגראהם השתמש ב-P/E ולא ב-EV/EBIT ודומיו, אבל לטעון שהמושג EV לגמרי זר לגראהם או סותר את תורתו זאת כבר הגזמה.
בפרק שאליו אתה מתייחס, למשל, גראהם מבקש מאיתנו להניח שהאג"ח נסחרים בפארי, ואז הוא סוכם את שווי השוק של המניות עם שווי השוק של האג"ח, ומכנה את זה בשם
"Total value of a company" ובהמשך גם "the Value of an Enterprise".
לדעתי זה דומה מאוד ל-EV המודרני. במקום לומר שזה זר לגראהם צריך אולי לומר שהוא זה שהתחיל עם זה. 🙂
צאלון,
תודה על התיקון. קראתי את הפרק שוב, ואתה צודק ב-100%. גראהם אכן מדבר על EV. הוא נותן דוגמאות של 3 חברות A – חברה ללא חוב. B – חברה עם חוב קטן ו C – חברה מאוד ממונפת (ללא הון עצמי).
הוא טוען שה EV של B צריך להיות גדול מזה של A, בגלל מבנה ההון הנכון יותר. A היא יותר מדי שמרנית.
ל C הוא קורא מניה ספקולנטית ולא ממליץ להתקרב אליה.
ETM שייכת לקטגורית C. למרות זאת אני מאוד אוהב את ההשקעה הזאת, ולמרות שהיא לא "גראהם קלאסית". הסיכוי שהחברה תפשוט רגל נמוך מאוד. זה יקרה רק אם הכלכלה האמריקאית תתדרדר עוד, או שהרדיו יעלם לחלוטין תוך 10 שנים. לעומת זאת, אם זה לא יקרה, וההנהלה תתנהל בצורה נכונה, המניה יכולה בשקט להגיע ל-20 דולר ואולי יותר. זה הימור שאני מוכן לקחת.
הטענה של גראהם לגבי הבדלי ה-EV היא קצת יותר מורכבת ממה שתיארת.
הוא אומר שבאופן ת-י-א-ו-ר-ט-י ה-EV של A ו-B צריך להיות זהה, מכיוון שברור שהמניות של A מכילות את שני המרכיבים שמיוצגים ע"י האג"ח והמניות של B.
אבל באופן מ-ע-ש-י זה לא כך, מכיוון שהקונה של A לא יכיר בקיומו של "מרכיב אג"ח" בתוך מניה, וגם אם יכיר בכך לא יהיה מוכן לשלם על כך תוספת.
ואני תוהה: ממתי הנכונות של מר שוק לשלם קובעת את התמחור הנכון אצל גראהם?
דעתי האישית: הבדלי ה-EV שגראהם מתאר הם עיוות תמחורי.
משקיע שמשתמש במכפיל כדוגמת EV/EBIT יוכל להנות מ"הערך החבוי" שבתוך A.
יחי גרינבלט! 🙂
נ.ב.
ETM באמת דומה יותר ל-C.
אני מאחל לך שהחברה תצליח והמניה תזנק בטירוף בעזרת המינוף. 🙂
אני לא מסכים איתך לגבי הפרוש שנתת לדברי גראהם. הפרק גדול מדי בכדי לצטט את כולו, וכל קורא יכול לעיין בפרק הנידון ולהחליט בעצמו.
אני גם לא מסכים עם ההשוואה בין ETM ל C. גם ל PG יש הון מוחשי שלילי, אז גם היא כמו C?
ההבדל בין השתיים הוא שבמקרה של C ההון הוא קריטי. הרווחים של הבנקים נובעים ישירות מהנכסים המוחשיים שלהם. הנכסים הם ההלוואות שהם מלווים ללקוחות, והרווחים נובעים מהריבית על הנכסים.
במקרה של ETM הרווחים לא מגיעים ממספר המיקרופונים ומספר האנטנות שמחזיקה החברה. הרווחים מגיעים מהנכסים הלא מוחשיים – זכויות שידור, תדרים, שדרנים וכו'. לא מעניין אותי מה השיערוך החשבוני של נכסים לא מוחשיים אלו, אלא המזומנים שהחברה מכניסה.
החברה מרוויחה בין 50 ל 100 מליון בשנה אחרי תשלומי הריבית. לחברה אין שום בעיה להוריד את החוב בצורה משמעותית בשנים הבאות, ואז לשלם 30%-50% דיבידנדים לפי המחיר ששילמתי, וזה מה שחשוב ולא מספר המקרופונים שיש לחברה.
כשכתבתי C התכוונתי לחברה השלישית (הממונפת) בפרק של גראהם ולא לסיטיבנק! 🙂
אה.
אם כך אתה צודק. ETM בהחלט דומה ל C. אין לי ספק שגראהם לא היה מתקרב ל ETM.
גראהם כנראה לא היה מתקרב ל-ETM, אבל גרינבלט אולי כן, אם ה-ROIC שלה מספיק גבוה.
(כשגרינבלט מחשב ROIC הוא מתעלם מנכסים בלתי מוחשיים, ולכן יתכן שה-ROIC של ETM הוא גבוה לפי שיטתו).
ETM כנראה הולכת לשלם 16 מיליון דולר מסיבה מוזרה, שאף משקיע לא יכול היה להעלות בדעתו. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-3764,00.html
התביעה הייתה ידועה, ומפורטת בדוחות של ETM. כמובן שלא חשבתי שזה יגמר בסכום כה גבוה, אבל ככה זה באמריקה.
מה קרה ב-RGCI שהמשקיעים מגיבים בזעף כזה?
המניה נחתכת חזק ובצדק. התוצאות שלה היו גרועות. לדעתי יש סיכוי לא קטן לפשיטת רגל של החברה. שני הרבעונים הבאים יהיו חלשים בוודאות, ולחברה כבר אין הרבה אוויר.
למזלי, זאת השקעה מאוד קטנה בשבילי – ההשקעה שלי ב ROIAK למשל היא בערך פי 40 מאשר ב RGCI, אז אני לא מודאג, ולא מוכר את ההשקעה הקטנה הזאת. אני רואה בזה ספקולציה.
אתה חושב שיש סיכוי שRGCI באמת יגיעו למצב של פשיטת רגל ? ?
במידה והם מגיעים לפשיטת רגל במה זה שונה משאר חברות הרדיו ETM ROIAK SBSA EMMS ?
זה מראה שכל הענף בצרות ? או פשוט ניהול כושל ? ?
אני מסכים עם התגובה של אלי.
אני לא מכיר את SBSA או EMMS, אבל כל חמשת החברות שקניתי מסוכנות ברמה זו או אחרת. כל חמשת החברות נכנסו מאוד ממונפות לאחד המיתונים הכי קשים שעברו על המשק האמריקאי. לא סתם המניות שלהן ירדו.
RGCI במצב הרבה יותר קשה מהארבע האחרות. קודם כל היא כבר קיבלה אזהרת עסק-חי, ולמעשה מבחינת הבנקים החברה כבר בדיפולט.
אתה יכול לראות שהיא בקושי מצליחה לשלם את הריבית על ההלוואות שלה, ואני לא כל כך מצליח לראות איך היא יוצאת מהברוך הזה.יש לה כמעט 200 מליון דולר חוב, כיום, אחרי קנסות, היא משלמת משהוא כמו 12 מליון ריבית – או 6% בשנה. אני פשוט לא חושב שהבנקים יסכימו לפרוס את החוב עם פחות מ-7%. זאת הסיבה לדעתי שעד היום החברה לא הצליחה להגיע להסכם עם הבנקים – היא לא יכולה לשלם ריבית כה גבוהה, אבל הבנקים לא יכולים להסכים לפחות. החברה כנראה תצטרך למכור נכסים (קרי תחנות רדיו), וזה לא זמן טוב למכור – כשכול שאר חברות הרדיו גם נמצאות בקשיים, והכלכלה על הפנים. עם החברה תצליח למכור כמה תחנות – ותוריד את החוב ב-30 מליון או יותר, אז לחברה יש סיכוי לצאת מהמשבר. הנהלת החברה לא נשמעה אופטימית בשיחת הוועידה – הרבעון הרביעי כנראה לא יהיה טוב, ותוסיף לזה שהרבעון הראשון של השנה הוא תמיד החלש ביותר לכל חברות הרדיו. אני מאמין (אפילו מאמין מאוד) שהרבעון השני של שנה הבעה יתחיל להראות יותר טוב, אבל לחברה אין את הזמן הזה. היא צריכה מזומנים עכשיו!
בקשר ל CMLS, החברה במצב הרבה יותר טוב מאשר RGCI. לדעתי התוצאות של הרבעון השלישי לא היו רעות כל כך, והירידה במחיר המניה לפני מספר ימים הייתה מוגזמת. החברה מצליחה לשלם ריבית בלי הרבה בעיה, ולדעתי היא גם תצליח להחזיר לאט לאט את החוב.
דרך אגב גם CMLS בהפסדים לא קטנים !!
CMLS בהפסדים לא קטנים בגלל מחיקות נכסים לא מוחשיים כמו זכויות שידור רדיו ומוניטין. מעבר לזה החברה רווחית ומאוד אטרקטיבית מבחינת תמחור
לדעתי הענף כולו אכן מסוכן מאוד כי מדובר בחברות בלי נכסים ועם חוב מאוד גדול, אבל אני בהחלט בגישה של עידו שהענף מאוד מאוד אטרקטיבי מבחינת תמחור המניות
העובדה ש- RGCI כנראה הולכת לפשיטת רגל בסיכוי גבוה מאוד לדעתי, לא אומרת שלא כדאי להשקיע בענף או בחברות אחרות כמו ROIAK או CMLS שהן יותר בטוחות. RGCI הייתה החברה היותר מסוכנת והסיכון בה כנראה התממש לרעה, אבל מבחינת יחס סיכון – סיכוי ההשקעה בחברות הרדיו באופן כללי נראית לי בהחלט שווה את זה
היי עידו,
כתבת מתישהו על מניית TA
האם לאחר הדוחות האחרונים והירידות החדות שלה יש לך תובנות
חדשות לגביה ?
ניר, אני בדיוק קורא את הדוח. אני בטח אמשיך מחר. אין לי הרבה כסף במניה, אבל בגלל הירידה במחיר, אני מתעניין שוב במניה. על פניו מה שמעניין אותי במניה זה שיש לה הר מזומנים, ודבר שני זה שהחברה תרוויח הרבה עם תהיה אינפלציה בשנים הקרובות (זאת בגלל שיש לה הסכם שכירות לטווח ארוך). אני אקרא מחר את הדוח האחרון, ואעבור שוב על הדוח השנתי, כי שכחתי חלק מהפרטים, ואז אני אעדכן.
לגבי ה-16 מיליון דולר של ETM, בגלל התביעה על הרעלת מים שהמיתה בחורה, מתברר שהיא מכוסה לגמרי על ידי הביטוח.
http://news.radio-online.com/cgi-bin/rol.exe/headline_id=n19985
מעניין כמה פרמיה היא משלמת בשביל ביטוח מקיף כזה.
תודה על העדכון. לא ידעתי.
היי עידו,
גיבשת דיעה לגבי רמות השפל אליהן הגיעה TA ?
היי ניר,
המצב ב TA מאוד מעניין. לא קניתי, כי אין לי מזומן. אני מכין עכשיו סקירה על תוצאות הרבעון של חברות הרדיו וגם של TA. אני מקווה לפרסם את זה מחר או במוצ"ש. בפוסט אני אתן יותר פרטים על מצבה של TA.
הי עידו,ניר,
אני גם עוקב אחרי TA מזה תקופה. נתקלתי בבלוג שערך סקירה (די מקיפה) על החברה – בעיקר מבחינת הסביבה העסקית. למשל, הוא עוקב אחר נתון מאקרו – ATA Truck Tonnage Index אשר מציג הערכה של נפחי התעבורה במשאיות בחודש הקודם.
בנוסף, הוא סוקר את מלחמת המחירים שמתרחשת בנושא מחירי הדלק (לפי הדוחות, נראה שהם מוכרים דלק במחירי הפסד).
פורסמו ארבעה פוסטים בנושא + פוסט לאחרונה. הפנייה לפוסט הראשון:
http://variantperceptions.wordpress.com/2009/09/08/on-due-dilligence-key-success-factors/
פרסומי אתר התאחדות המשאיות האמריקאי (האינדקס):
http://www.truckline.com/Newsroom/Pages/PressReleases.aspx
בנוסף, אני מעריך שברבעון שלפנינו, בעקבות העלייה הצפויה בצריכה (חג המולד) יגרום לעליה בשימוש בשירותי החברה (מרות שזה נתון ט"ק ופחות צריך לעניין אותנו).
ברק
היי ברק,
תודה על הלינקים. הפוסטים שלו טובים, אבל אני חושב שהוא פספס משהוא חשוב, אני אכתוב על כך בפוסט שלי.